Kerry Kennedy – hvem er hun?

Søndag kveld ble Kerry Kennedy annonsert som foredragsholder for NHH-Symposiet. I en allerede storslått line-up av foredragsholdere, hva tilfører hun? 

Børge Brende, Greg Valliere, Liz Ann Sonders, Lara Setrakian og nå Kerry Kennedy.

– Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country, ytret president John. F. Kennedy under sin innvielsesseremoni i 1961. Etter å ha dedikert sitt liv til opplysning av offentligheten, er Kerry Kennedy av de som har holdt sin onkels ord tettest mot sitt bryst. Hun startet sitt arbeid som menneskerettighetsaktivist i 1981, hvor hun raskt gikk fra å lede delegasjoner inn i kriseområder, til å bli president i organisasjonen Robert F. Kennedy Human Rights.

Fra denne posisjonen har hun blant annet taklet problemstillinger rundt ytringsfrihet, barn og kvinners rettigheter og rettslig uavhengighet. Kennedy sitt arbeid for å engasjere til mer bærekraftige investeringer, er hvorfor hun passer perfekt inn i neste års symposium.

– Hun har vært over hele verden og jobbet med mange av de dyktigste folkene i verden. Jeg gleder meg til å høre hva hun mener er nøkkelen i kampen for å sikre grunnleggende rettigheter for alle mennesker, sier programsjef i NHH-Symposiet, Atle Børve Larsen.

I det som utvikler seg til å bli et stadig mer variert spekter av foredragsholdere, vil Kennedy få muligheten til å puste liv i problemstillingene rundt sine hjertesaker. Dette vil skje i samspill med blant annet Børge Brende og Lara Setrakian, som begge har jobbet med og blitt eksponert for utfordringer rundt menneskerettigheter.

– Kennedy vil komplementere foredragsholdere som er eksperter på business, politikk og globale institusjoner. Det er naturlig at hun snakker om hvordan bedrifter kan ta tak for å ivareta menneskerettigheter i en kompleks business-hverdag, kommenterer Børve Larsen.

Aulaens fire hellige vegger vil i mars bli reservert for over 400 innflytelsesrike deltakere i næringslivet. At NHHs kjære gips- og betongvegger får huse et av de største navnene innen temaet menneskerettigheter bør engasjere alle.

Mads Parr Yksnøy

Del denne nyheten, velg sosialt media ->

Siste innlegg

Siste kommentarer

    Arkiv

    Kategorier

    Meta