NHH-Symposiet mottok ros på London-konferanse

Sist torsdag dro en utsendt delegasjon fra Symposiet til Englands smørøye for å arrangere en konferanse sammen med NBCC avholdt på Norges ambassade i London. Markedskontakter, prosjektledere og én lysten journalist var blant de sendte. NHH-symposiets friske bidrag høstet gode tilbakemeldinger.

Tungvektere løp første etappe

Jostein Kobbeltvedt sparket i gang konferansen på vegne av Rafto-organisasjonen. Rafto har tradisjonelt sett promotert problemstillinger rundt menneskerettighetsbrudd, da spesielt rundt temaer som politisk ytringsfrihet. Rafto har også vært åpne om viktigheten av arenaer for debatt, som denne kvelden ble et stjerneeksempel på.

Etter Rafto fulgte Kevin Hyland og Charlotte Wolff-Bye, henholdsvis spesialist innen feltet moderne slaveri, og visepresident for bærekraft i Equinor. Hyland tok for seg hvordan en moderne slaverilov har gjort det lettere å rettsforfølge de som har begått lovbrudd. Wolff-Bye tok for seg bedriftenes spesielle rolle i kampen for å opprettholde bærekraftige standarder.

NHH-symposiet tok ankeretappen

Sist ut blant foredragsholderne var NHH-Symposiets egen Nelly Tranaas. Nelly snakket fra studentenes perspektiv om hvilket grunnlag vi ønsker skal legges av de med makt til å endre samfunnet. Det ble satt fokus på at samfunnets ledere skal sette krav til myndigheter og selskaper for å få til en mer bærekraftig fremtid.

«Take advantage of the fact that millennials think higher of the positive impact of business leaders than political leaders, and use that to prove yourselves as agents of positive change”

Både Symposiet og Tranaas spesielt fikk svært gode tilbakemeldinger på standpunktet vi har valgt å ta. Samtidig som vi lærte mye fra noen av de skarpeste hjernene innen temaet, fikk vi bekreftelse på at vårt perspektiv og våre meninger er et friskt pust. Da spesielt fra en gruppe som tradisjonelt sett ikke uttaler seg i lignende forum. Å gi studentperspektivet fritt spillerom blant eksperter og næringslivstopper, gjorde at konferansen bar åpenbare likhetstrekk med et NHH Symposium i miniatyr.

Det lover isåfall godt for Symposiet i mars.

Mads Parr Yksnøy

NHH-symposiet i London

Forrige uke dro Symp til London for å arrangere konferanse. Klikk deg inn for å finne ut hvordan det gikk:https://www.symposiet.no/nhh-symposiet-mottok-ros-pa-london-konferanse/#symp4humanrights

Slået op af NHH-Symposiet i Torsdag den 18. oktober 2018

Del denne nyheten, velg sosialt media

Siste innlegg

Siste kommentarer

    Arkiv

    Kategorier

    Meta