top of page
32792182363_530bd3fd3b_o.jpg

Historie

40 år med student - og samfunnsengasjement

symp21.jpg

2021

The Day After Tomorrow

Henrik Ibsen skrev en gang «At fremtid kan umulig komme; ti når den kommer, er den omme». Da temaet for NHH-Symposiet 2021 ble spikret, var det nettopp denne ånden som var i tankene. Ingen vet hva dagen etter morgendagen bringer – det eneste som er sikkert, er at den kommer.

2019

Recess - Shifting Playgrounds

Temaet for konferansen var globaliseringens fremtid, og formålet var å gi innsikt i den geopolitiske situasjonen i verden ved å se på endringer i den globale maktbalansen og den økende graden av populisme og proteksjonisme. Det ble undersøkt hvilke konsekvenser disse endringene har for Europa og europeiske bedrifter, og hvordan de kan takles. Under konferansen var det i tillegg et fokus på business og menneskerettigheter. Blant foredragsholderne var Yngve Slyngstad, Isabel Hilton, Henrik SyseVidar Helgesen og Kerry Kennedy.

symp 19.jpg
png (4)_edited.jpg

2017

Keeping Up with the Millennials

Konferansens tematikk dreide seg om å utfordre det etablerte.

Konferansen tok for seg problemstillinger rundt en forretningsverden i stadig forandring og ønsker å utfordre næringslivet til å være en driver av utviklingen, til forskjell fra å kun være en tilskuer. Den satte fokus på bedrifters evne til å være fleksible for å møte utfordringene i morgendagens samfunn og rollen dagens unge har i dette.

NHH-Symposiet 2017 handlet også om milleniumsgenerasjonen, og deres rolle i å forme fremtiden. Konferansen hadde som mål å gi studentene en stemme i samfunnsdebatten, blant annet gjennom å ta et oppgjør med utdanningssystemet. 

2015

Mer for mindre - nye verktøy for vekst

i 2015 ble konferansen avholdt 18. og 19. mars på norges handelshøyskole.

Temaet i 2015 var produktivitet. konferansen presenterte problemstillinger rundt en synkende produktivitetsvekst og tok opp forholdet mellom teknologi, innovasjon, arbeidsmakt og bærekraftige bedrifter. 

Foredragsholderne dette året var blant annet tidligere statsminister Erna Solberg, nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, direktør i NHO Kristin Skogen Lund og tidligere statssekretær i FD og partner i Arctic Securities, Jon Gunnar Pedersen.

symp 15.jpg
image (14).png

2013

I kamp med de store

NHH-Symposiet stilte under konferansen i 2013 spørsmål ved om norske beslutningstakere og systemet er godt nok rustet for dette i tiden fremover. Dette ble belyst gjennom deltemaene War for Talent, langsiktighet, eierskap og vekst.

 

Blant foredragsholderne var redaktør og kommentator i Financial Times Martin Wolf, tidligere president i World Business Council for Sustainable Development Björn Stigson, utenriksminister Espen Barth Eide, konserndirektør i E.ON Jørgen Kildahl og Lucy Hockings fra BBC.

png (3).png

2011

Fra egoland til legoland - Byggeklosser for fremtiden

Hvilket land lever du i? Norge har en av verdens høyeste levestandarder. Vi har gjort mye riktig for å havne i en slik situasjon, men likevel er det viktig at vi ikke slår oss til ro med de valg og løsninger som har ført oss hit. Det er ikke slik at gårsdagens løsninger nødvendigvis er svaret på morgendagens utfordringer.

 

Under denne konferansen ble «Norges største gruppearbeid» arrangert for første gang. Prosjektet gikk ut på at deltakerne ble delt inn i grupper og fikk tildelt en felles utfordring som norsk næringsliv vil stå overfor i fremtiden. Hver gruppe skulle så forsøke å finne fram til en løsning på problemet og deretter presentere sine resultater under en paneldebatt. Kjente gjester: David Arkless, Stine Bosse, Kristin Skogen Lund, Finansminister Sigbjørn Johnsen og på bildet Helge Lund med de røde løperne.

image (13).png

2009

Kunsten å overleve – Prestasjon i et langsiktig perspektiv.

Finanskrisen var på sitt verste, men et aktuelt tema fikk likevel næringslivet til konferansen. H.K.H. Kronprins Haakon vendte tilbake fra 2007, men denne gangen som foredragsholder.

 

Kronprinsen holdt åpningsforedraget og snakket om at den massive skjevfordelingen mellom rike og fattige ikke er bra for verdensstabiliteten. Andre høydepunkt for deltagerne var foredrag av konsernsjef i Telenor Norge Jon Fredrik Baksaas(bildet), Børge Brende, Paul-Chr. Rieber og Elin Ørjasæter.

2007

Risiko og uforutsigbarhet – dagens trusler, morgendagens muligheter.

NHH-Symposiet 2007 knuste deltakerrekorden fra 2003 med i alt 440 påmeldte deltagere. Som vi ser på bildet var H.K.H. Kronprins Haakon en av dem.

 

Risiko og uforutsigbarhet, dagens trusler, morgendagens muligheter var et brennaktuelt tema, og tiltrakk seg mange profilerte foredragsholdere. Blant disse var Anne Aasheim, Finn Bergesen jr., Kjell A. Nordström og Kåre Valebrokk. Konferansen ble avsluttet med foredrag av verdenssjefen til PwC, Samuel DiPiazza jr.

png (2).png
image (12).png

2005

Den intelligente organisasjon

Fremtidens norske verdiskaper. Å påstå at vi i NHH-Symposiet har blant annet blitt flinkere til å lage annonser er vel ikke for drøyt. I 2005 fikk vi besøk av blant andre Dr. Karen Stevenson fra Harvard Graduate School of Design som fortalte hvorfor Pentagon hadde brukt hennes metodeverktøy til å kartlegge al-Qaidas terroristnettverk.

2003

Verdier - fra preik til praksis

Kanskje var det deltakerrekorden som gjorde at ryddingen av kontoret vårt ble nedprioritert? Uansett trakk årets konferanse og brennhete tema mange. Blant bidragsyterne fant man PR-guru og Stabæk Fotball-entusiast Ingebrigt Steen Jensen og Svein Mollekleiv fra Det Norske Veritas.

image (11).png

2001

Konturer av en ny arena

image (10).png

Posisjonering, konsolidering, transformasjon og innovasjon var stikkord i den nye arenaen som NHH-Symposiet tok for seg i 2001. På bildet ser vi tidligere statsminister i Sverige, Carl Bildt, som fastslo i sitt Aulaforedrag at ”det er kreativiteten og kvaliteten på enkeltmenneskene som blir det viktige.” Andre foredragsholdere som kastet glans over konferansen var SEB-sjef Lars Thunell, nærings- og handelsminister Grete Knudsen og sjefsredaktør i Financial Times, Martin Dickson.

Wind Turbines

Det nye årtusen

1999

Kunnskap i en digital økonomi

NHH-Symposiet gikk inn i det nye årtusenet med et norsk tema for første gang i konferansens historie. NHH-professoren Victor Norman åpnet en konferanse med flust av norske konsernsjefer på talerlisten. Tormod Hermansen fra Telenor Norge, Svein Aaser fra DnB, Christian Thommesen fra Glamox og Åge Korsvold fra Storebrand ASA leverte deres betraktninger av den nye økonomien.

 

På bildet ser vi i midten Raske Menns Anders Hoff som var ivrig Sympsjonær i 1999.

image (9).png
image (8).png

1997

Speed - The new battlefield

”Fart betyr frihet og fremtid dersom du er den raskeste”, sa administrerende direktør Ole Morten Settevik i Microsoft Norge i konferansens åpningsforedrag. Aftenposten kunne melde om at Thorvald Stoltenberg hadde oppmuntret studentene til å realisere sine drømmer, og selv fått oppfylt en av sine da han møtte NHHs beste, peneste og eneste jentekor, Sangria. På talerstolen kunne man dette året skilte med navn som CEO Helmut Werner fra Mercedes-Benz og CEO John Clarkson fra The Boston Consulting Group (BCG). På bildet ser vi daværende rektor Carl Julius Norstrøm og Thorvald Stoltenberg.

png (1).png

1995

The Imperatives of Change

Kong Harald V kastet glans over NHH-Symposiet i 1995. Årets foredragsholdere var professor ved IMD, Stéphane Garelli, sjeføkonom Norbert Walter i Deutsche Bank Group, styreleder John Kay fra London Economics Ltd. og sjefredaktør Nicholas Colchester fra The Economist.

1993

Uncertainty – Managing in a Turbulent World

image (7).png

Konferansen i 1993 fokuserte på hvordan man kan håndtere risiko.

DNOs Torstein Hagen oppfordret den norske stat til å selge ut oljeformuen og la andre investere i sektoren. Konsernsjef i Statoil Norge Harald Nordvik holdt foredrag, det gjorde også direktør i McKinsey & Company Jon R. Katzenbach, GATT-direktør Arthur Dunkel og Karl Glad og Svein Aaser fra NHO.

 

På bildet ser du styret fra NHH-Symposiet 1993. I styret satt blant annet nåværende sjef i Rieber & Søn, Frank Mohn(fremst til venstre)

1991

Going for growth - the Challenge to Scandinavia

«I don’t know why my company is the most successful in the world. There is certainly nobody from business school there”

fortalte grunnleggeren av The Body Shop, Anita Roddick. Ledelsesguru Michael Porter tordnet mot late nordmenn via satellitt, mens Harvard-professor Jeffrey Sachs snakket om utfordringene knyttet til økonomisk omstilling i de nye øst-europeiske demokratier. Statsminister Gro Harlem Brundtland påpekte at markedene også hadde behov for strenge rammer, for at ikke Adam Smiths ”usynlige hånd” skulle bli ”den usynlige fot” som sparket fellesskapsløsningene i stykker.

image (6).png
image (5).png

1989

Insight outwards – analyzing a changing Europe

Europa i endring i en mer og mer kompleks verden stod på agendaen da 80-tallet var på hell. Bautaer innen Europa-spørsmål la veien til NHH, deriblant GATT-direktør Arthur Dunkel, administrerende direktør i IMF, Helene Ploix, EU-kommisær Peter Sutherland, og sist, men ikke minst, den tidligere amerikanske utenriksministeren Henry Kissinger.

 

Her blir Kissinger, som vant fredsprisen i 1973, vist rundt i Oslo hvor deler av 1989-konferansen fant sted.

1987

In Quest of the 90’s

NHH-Symposiet i 1987, In Quest of the 90’s, var sterkt influert av datidens jappetid, fokus lå på nye ideer og tanker om det kommende tiåret. Konferansens mest minneverdige øyeblikk var da Volvo-sjef Pehr Gyllenhammar forutså børskrakket som skulle inntreffe et halvt år sene. Her flankert av en purung Victor Norman.

image (4).png
image (3).png

Getting Out of Today’s Stagnation

1983

Åpningen av det første NHH-Symposiet i 1983. Mannskoret Svæveru´ hadde lagd en egen kantate for Jan Carlzon fra SAS. Carlzon lot seg rive med.

Forsidebilde symp riktig.png
bottom of page