THE DAY AFTER TOMORROW

Henrik Ibsen skrev en gang «At fremtid kan umulig komme; ti når den kommer, er den omme». Da temaet for NHH-Symposiet 2021 ble spikret, var det nettopp denne ånden som var i tankene. Ingen vet hva dagen etter morgendagen bringer – det eneste som er sikkert, er at den kommer.

Når fremtiden banker på døren, er det ofte for sent. Næringslivet har gjentatte ganger blitt overrasket av en uanmeldt fremtid, som blant annet har manifestert seg som kaotiske børskrakk i 1929, 1987, 2008 og 2020. Andre ganger har den vist seg gjennom teknologiske omveltninger som har skapt nye giganter og plassert andre i mausoleet av utdaterte bedrifter. Men det er ikke bare globale utfordringer, ei heller teknologiske nyvinninger, morgendagens bedrift må være forberedt på. Det kan være vel så vanskelig å ri trender eller bransjespesifikke og interne stormer. Under NHH-Symposiet 2021 skal vi fortelle om morgendagens muligheter og hvordan man skal gripe disse.

Navnet på konferansen er inspirert av filmen «the Day After Tomorrow», der kloden går gjennom en plutselig nedkjøling forårsaket av menneskeskapte klimaendringer. Dagens situasjon er ikke særlig annerledes når verdenssamfunnets økonomiske klima er kjølt ned av den mest omfattende pandemien på hundre år. Vi gleder oss til å utforske hvordan ulike aktører har navigert seg gjennom denne turbulente tiden, hvilke innovative løsninger som har blitt utviklet og hvordan nye muligheter danner grunnlaget for suksess dagen etter morgendagen.

Det sies at nød lærer naken kvinne å spinne, men vi synes likevel det er bedre å ha en Mariusgenser på lur i skapet. Dette er essensen av NHH-Symposiet 2021; dersom du vil være klar for dagen etter morgendagen, må du begynne i dag. 23. til 24. mars vil våre foredragsholdere fortelle om hva nettopp de skal gjøre for å gripe fremtiden. Med utgangspunkt i kapital, kompetanse og teknologi, skal vi gi deg oppskriften på en vellykket bedrift, dagen etter morgendagen.

Hvordan vil morgendagens Mariusgenser se ut? Vil revisorer fly på dør med droner? Vil det sonderes etter interstellar olje? Vil fremtidenes kontor hete Microsoft Teams? Er dette spørsmål som holder deg våken på natten? Da må du ta turen til NHH-Symposiet 2021.

TEMA

Med utgangspunkt i kapital, kompetanse og teknologi, skal vi gi deg oppskriften på en vellykket bedrift, dagen etter morgendagen.