Torbjørn Kjus

Torbjørn Kjus har 19 års erfaring fra å analysere det globale markedet for olje og raffinerte produkter. Han jobbet 6 år som oljeanalytiker hos Norsk Hydro i Oslo og BP i London, før han inntrådte i rollen som Sjefanalytiker hos DNB i Oslo i 2007. Han besatte denne rollen i 11 år før han inntrådte i jobben som Sjefsøkonom i det børsnoterte industrikonsernet Aker ASA som er kontrollert av Kjell Inge Røkke.

Torbjørn var ranket som fremste finansanalytiker uavhengig av sektor, av norske institusjonelle investorer når han sluttet i jobben i DNB i 2018. For olje & gass sektoren var Torbjørn ranket som nummer en finansanalytiker de siste fire årene i hans tid i DNB.

Torbjørn holdt årlig 250 presentasjoner om det globale olje & gass markedet til investorer og oljeindustrien globalt, og ofte sitert av medier som Bloomberg, Reuters, Platts, Wall Street Journal, Houston Chronicle, etc. Han brifet jevnlig US Treasury i Washington D.C på det globale oljemarkedet, samt konsultert Oljedirektoratet, Statens pensjonsfond utland (NBIM) og Norges Bank. Olje-«lengender» som Ray Hunt, Olav Refvik og mangfoldige hedgefond i London og New York støttet seg på Torbjørn for å tolke det globale energimarkedet, i tillegg til oljeprodusenter og konsumenter verden over.

Torbjørn er spesielt kjent for å ha forutsett oljeprisfallet som en konsekvens av USAs skiferolje revolusjon, først publisert i rapporten «The fat lady has started to sing».

Vi gleder oss til å se Torbjørn Kjus på NHH-Symposiet i mars!