top of page

Workshops

rafto+logo.jpg

Raftostiftelsen

Hva, hvordan, hvem? Implementering av aktsomhetsvurderinger med tanke på menneskerettigheter.

Lurer du på hvordan kravene til åpenhetsloven kan implementeres i din virksomhet? Få konkrete og praktiske råd, og diskuter relevante dilemmaer med andre i samme situasjon!

 

Denne workshopen holdes av Therese Jebsen og Katrine Vedeler, som begge har lang erfaring innen krysningspunktet mellom menneskerettigheter og næringslivet.

 

Therese Jebsen er seniorrådgiver i Raftostiftelsen og ble kåret til årets NHH-alumn i 2021, mens Katrine Vedeler er seniorrådgiver i Statkraft, samt konsulent for Raftostiftelsen.

Rune O. Pedersen

Kriseledelse – noen refleksjoner fra å lede PGS

I løpet av 5 år som CEO i PGS ASA har Rune Olav Pedersen opplevd hvordan det er å lede en bedrift i en svært volatil bransje. Han har sett aksjekursen stige fra 14 kr til 40 kr, for å så falle 94% fra toppunktet under pandemien.

 

Kursen er nå godt forbi 10 kr og PGS sitter igjen som en av fire store, internasjonale seismikkselskaper etter konsolidering og konkurser i bransjen. Deres skip seiler nå inn i lysere tider og det ventes sterk vekst i bransjen for første gang på mange år.

 

Rune vil snakke om hvordan de håndterte koronapandemien og hvordan man leder en bedrift som stadig blir utsatt for kriser. Han har erfaring med å håndtere usikkerhet og flere, samtidige kriser. Hvordan prioriterer en riktig i en krisesituasjon, samtidig som man øyner muligheter for fremtiden gjennom omstilling?

startsmart.png

Startsmart

Samarbeid og bygging av team

For å bli verdensmestere er vi avhengige av at våre mangfoldige team fungerer optimalt. Start smart er et praktisk, effektivt og enkelt verktøy for start og utvikling av team og grupper. I denne workshopen vil dere få en faglig introduksjon til verktøyet, samt en smakebit på hvordan det er å bruke Start Smart i praksis. Når verkstedet er gjennomført vil dere kunne gå rett i gang med utvikling av egne team.

 

Start Smart er utviklet i et samarbeid mellom konsulenter ved AFF, forskere ved NHH, og utprøvd på en rekke grupper og team ved Universitet i Bergen. Se https://www.nhh.no/startsmart for mer info.

Olav Schewe

Læring i næringsliv

Olav Schewe er ekspert på læring, internasjonal bestselgende forfatter og forsker. Hans bøker er blant Norges mest solgte om effektiv læring, oversatt til 22 språk og pensum på Harvard Graduate School of Education.

 

Olav er opprinnelig utdannet økonom fra NHH og Oxford og har tidligere jobbet i Oslo og Singapore for selskaper som EY, Statkraft, Hydro og DNV. Som doktorgradsforsker ved Universitetet i Oxford og medlem av Harvard University sin Next Level Lab fokuserer han på hvordan man kan hjelpe andre til å oppnå bedre resultater ved hjelp av effektiv læring.

Copy of olavs_headshot2 (credit ofu yu).jpg

Studentstemme

Studentperspektivet X næringslivet

Er du interessert i å høre hva studentene mener om utdanning, talentrekruttering og -utvikling?

 

Lurer du på hva som tiltrekker nyutdannede studenter, hvordan en skal beholde de i organisasjonen, og hvordan utdanningsinstitusjoner kan skape disse talentene?

 

Vi i Studentstemme inviterer til en workshop hvor du i næringslivet kan møte studenter for å diskutere nettopp disse temaene!

image.png

Schroders

Global Resource Equities

To achieve the climate change targets set out in the Paris Agreement, a transition to a low-carbon world will be needed. In order to keep to these targets the entire energy and food and water value chain will need to be transformed. This requires monumental investment. As a result, capital will be redistributed on an unprecedented scale, with investment opportunities across many sectors and industries.

 

This is a long term, multi decade structural change, not a short term one and will create opportunities for companies to achieve strong, real profit growth, which translates into added value for shareholders.

Tidspunkter og lokalisering

Global Resource Equities 

Aud K: gangen mellom NK og sal 6 (2.etg)

Studentstemme 

Aud L: gangen mellom NK og sal 6 (2.etg) 

Læring i Næringslivet

Aud H: gangen mellom NK og sal 6 (1.etg)

Hva, hvordan, hvem? (Rafto)

Aud G: gangen mellom NK og sal 6 (1.etg)

Kriseledelse 

Aud M: mellom biblioteket og NK (nærmest NK)

Start smart 

Aud Q: mellom biblioteket og NK (nærmest biblioteket) 

bottom of page